یزد فردا:رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد، گفت: این منابع نقدینگی بالقوه است، اگر منابع ارزی که در خارج از کشور داریم با دیپلماسی آزاد شود، نه تنها هیچ مشکلی نداریم، بلکه بسیاری از مشکلات نیز قابل حل است.
حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم در گفت وگوی در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر خالی بودن خزانه کشور گفت: از دو وجه می توان این اظهارات را بررسی کرد، آیا خزانه کشور نقدینگی است که به صورت ریالی در اختیار دولت قرار می گیرد؟ یا علاوه بر نقدینگی ذخایر ارزی است که دولت در اختیار دارد؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر خزانه دولت را علاوه بر نقدینگی، ذخایر ارزی در نظر بگیریم که در اختیار دولت است، باید گفت خیر، خزانه دولت نه تنها خالی نیست بلکه بسیار هم سرشار است.وی تاکید کرد: کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر خارجی و طلای نگهداری شده دارد و این علاوه بر منابع صندوق توسعه ملی است که بالای ۳۰ میلیارد دلار است.
مصباحیمقدم با تاکید بر اینکه در حال حاضر این منابع به صورت نقدی در اختیار دولت نیست، گفت: نقدینگی که در اختیار دولت قرار می گیرد صرفا از راه درآمدهای نفتی است که تبدیل به ریال می شود و البته امسال این منابع نسبت به هزینه ها کاهش یافته است.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه کاهش درآمدهای دولت در سال جاری بودجه ای اضافه کرد: علاوه بر این برای درآمدهایی که از راه مالیات وصول می شود امسال تحقق صددرصدی پیش بینی نشده است و بخشی از منابعی که می توانست از واگذاری های دولتی به بخش غیردولتی تحقق پیدا کند عملا در شش ماهه اول سال بسیار پایین بود، بدین معنا اظهارات رئیس جمهور مبنی بر خالی بودن خزانه کشور درست است.
وی با تقسیم منابع نقدینگی کشور به بالافعل و بالقوه تصریح کرد: در صورتیکه منابع ارزی که در خارج از کشور داریم و بخاطر تحریم ها مسدود شده است با دیپلماسی آزاد شود نه تنها مشکلی نداریم، بلکه بسیاری از مشکلات نیز قابل حل است.
مصباحیمقدم ادامه داد: در حال حاضر هم بخشی از پروژه های عمرانی که تامین مالی خارجی دارند و از سوی شرکت های خارجی برای اجرا قرارداد دارند سهم ایران از پرداخت هزینه های اجرایی آن ۷.۵ درصد و ۹۰ درصد هزینه های اجرایی آن را باید شرکت های خارجی پرداخت کنند. به عبارت دیگر با فعال شدن شرکت های خارجی و جذب منابع آنها می توانیم پروژه های عمرانی را فعال کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که به نظر شما دیپلماسی دولت از مهمترین راهکارهای حل مشکلات اقتصادی است، گفت: قبول کنیم که ما نباید مبنای حل مشکلات اقتصادی کشور را با نگاه به خارج دنبال کنیم، نباید ناامید بود، اما دل نباید بست.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: توانایی های داخلی ما بهتر می تواند مشکلات اقتصادی ما را حل کند تا اینکه نیم نگاهی به خارج داشته باشیم.وی تاکید کرد: مطمئنا ما وضعیت بهتر را مطلوب تر می دانیم اما به معنای این نیست که از موضع و ناتوانی در مذاکرات با غرب حاضر شویم باید در موضع قدرت باشیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه ایران در گفتگو با غرب از جایگاه معتبری وارد شده است، تصریح کرد: در حال حاضر هم آثار این گفتگوها در رفتار حاشیه ها مشخص است، مانند حضور نمایندگان پارلمان خارجی، حضور شرکت های خارجی که منتظرند اتفاق مناسبی بیافتد و وارد پروژه های عمرانی شوند و حتی تقاضای بیشتر برای خرید نفت توسط کشورهایی که پیش از این تحریم ها را مطرح می کردند.
مصباحیمقدم در پایان تاکید کرد: همه این موارد نمایانگر ایجاد فضای مناسب است که ما باید از آن استقبال کنیم، اما نباید به این فضای جدید دل بست
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 03,ژانویه,2025